Minimaliseersessie keuken, familie uit Herent

Toen Véronique met het voorstel kwam om me te helpen met het opruimen van mijn keuken voelde ik meteen een grote opluchting. Ik besef van mezelf dat ik op het gebied van orde een probleem heb. Zo ervaar ik het tenminste.

Ik zie de rommel wel en ruim elke dag op, maar het lijkt wel op 'dweilen met de kraan open'. Er komen steeds meer spullen bij, maar ik heb er geen vast plaatsje voor, dus zet ik het ergens neer. Opruimen en orde zullen nooit een hobby worden, maar ik geniet wél van een opgeruimd huis. Elke woensdagvoormiddag wordt er opgeruimd en gekuist en elke woensdag komt er een soort rust over mij, die helaas vaak al de dag nadien verdwenen is. Telkens ik in een net huis op bezoek ben, kan ik daar echt jaloers op zijn en voel ik me ontzettend gemotiveerd om thuis aan de slag te gaan. Maar de moed zakt meteen in mijn schoenen als ik constateer dat ik niet weet waar ik met alles naartoe moet. Mijn man en ook mijn dochter van negen zijn heel erg ordelijk ingesteld, maar verloren al lang de moed om er nog iets aan te doen, wat soms tot de nodige zichtbare frustraties leidt.

Tot de dag kwam dat Véronique me kwam helpen met het opruimen van onze keuken. Ik koos voor het aanpakken van deze ruimte omdat we hier de meeste van onze tijd doorbrengen. We hebben er 6 uren aan besteed. Wel 7 volle vuilniszakken en nog enkele dozen hebben we weggedaan. Ik was op voorhand een beetje ongerust, maar dat was nergens voor nodig, het voelde bevrijdend!

Ze hielp me ook om de spullen die ik wél bijhield een logische plaats te geven. Op die manier ging ik die spullen weer naar waarde schatten, vond ik ze meteen terug én wist ik waar ik ermee naartoe moest bij het opruimen.


We zijn nu ongeveer een maand later en mijn keuken is elke avond helemaal netjes opgeruimd! Mijn dochter en man zijn in de wolken, maar vooral ikzelf heb een soort rust gevonden. Het is nu veel makkelijker om alles zo te houden omdat ik bij het opruimen weet waar alles geplaatst moet worden. Bijkomend effect: er mag op elk moment van de dag onverwacht bezoek langskomen zonder dat ik me ofwel doodschaam en verontschuldig, of in turbostijl nog snel de zichtbare rommel in overvolle kasten duw.


Hierdoor heb ik trouwens ook de moed gevonden om andere plaatsen in huis aan te pakken.

Ik vermoed dus dat ik haar hulp nog eens zal inroepen. De wetenschap dat ik er niet alleen voor hoef te staan, is van onschatbare waarde voor mij. Ik denk niet dat ik onder woorden kan brengen hoe dankbaar ik haar hiervoor ben.

Nood aan professioneel advies?

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x